Σύβοτα, ΘεσπρωτίαςΈνα όμορφο μέρος με καταπράσινα νησάκια (ιδιαίτερου φυσικού κάλους), που τα σεβάστηκαν και δεν έχουν πειραχτεί στο παραμικρό απο τους ανθρώπους ανά τους αιώνες.

Ένα μέρος με πολλές αμμουδιές μικρές και μεγάλες, με πολύ κόσμο ή και καθόλου αν αυτό προτιμάτε, να πηγαίνετε με το αυτοκίνητο η με σκάφος, να θέλετε τα νερά να είναι πολύ ρηχά για τα παιδιά σας ή πιο βαθιά για όσους είναι συνηθισμένοι στην θάλασσα, αλλά πάνω απο όλα να είναι καθαρά τότε ελάτε στα Σύβοτα.

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Μούρτος) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό όπου το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα με μοναδικό μπλε που φτιάχνει μια ειδυλλιακή εικόνα. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Αγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος. Επίσης τα Σύβοτα μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο και για μια διαδρομή στα Ιστορικά και φυσικά μνημεία της Ηπείρου.

Oνομάστηκαν έτσι μεταπολεμικά (1950) και είναι γνωστά από την Ναυμαχία των Συβότων το 433 π.χ. μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων. Κατά την τουρκοκρατία ονομάστηκαν Μούρτος από το όνομα του προκρίτου, ο οποίος λαφυραγωγούσε τα διερχόμενα εμπορικά πλοία. Το όνομα αυτό διατηρήθηκε ως το 1959, οπότε και επανήλθε η αρχαία ονομασία. Εκτός όμως από τα μνημεία του παρελθόντος τα Σύβοτα αποτελούν πόλο έλξης μεγάλου αριθμού τουριστών.

Οι παραλίες Γαλλικός – Ζέρη – Μπέλα Βράκα – Ζάβια- Μέγα Άμμος – Μικρή Άμμος – Μέγα Ντράφο – Πισίνα – Αγία Παρασκευή θα γίνουν ο επίγειος παράδεισος για σας που θα επιλέξετε την περιοχή σαν τόπο προορισμού των διοκοπών σας….

Αξιοθέατα

Σύβοτα

Με την διαμονή σας Σύβοτα μπορείτε να συνδυάσετε διάφορες εκδρομές με σκάφος ή αυτοκίνητο.


Στις πηγές του ποταμού Αχέροντα, κοντά στη Γλυκή


Στα όμορφα Σύβοτα


Στην ωραία Κέρκυρα


Στα όμορφα Ζαγοροχώρια με τα φιδίσια δρομάκια και την άγρια φύση


Στους Παξούς, με τα γαλαζοπράσινα νερά


Στην κοσμοπολίτικη Πάργα με το κάστρο της.


Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στο νομό Θεσπρωτίας και τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.
Ο νομός Θεσπρωτίας, διαθέτει δεκάδες χώρους εστίασης, παραδοσιακούς, λιτούς αλλά και πολυτελείς όπου μπορείτε να γευθείτε ότι φαγητό επιθυμείτε.

Πρόσβαση
Η υποθαλάσσια οδική διάβαση του διαύλου Ακτίου – Πρέβεζας εξασφαλίζει την ταχύτερη σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας και της Νότιας Ελλάδας με την παραλιακή ζώνη των νομών Πρέβεζας – Θεσπρωτίας και του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Υπάρχει τακτική λεωφορειακή σύνδεση με την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κωμοπόλεις και περιοχές του νομού, πόλεις της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και την Πάτρα, η οποία εξασφαλίζεται από το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, με πυκνά δρομολόγια.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι κατά κύριο λόγο επιβατικό, με ακτοπλοϊκή σύνδεση τόσο με το Εσωτερικό  όσο και με το Εξωτερικό.

Η Θεσπρωτία συνδέεται αεροπορικά με τα γειτονικά αεροδρόμια Ιωαννίνων (67 km), Ακτίου (92 km) και Κέρκυρας.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κάντε κράτηση για τις επόμενες διακοπές σας!


Κράτηση